Wie zijn we?

Peter en Marie-Anne

Dit zijn wij!

Aangenaam! Wij zijn Marie-Anne Steurs en Peter De Cock. We wonen in Rotselaar bij Leuven, we hebben twee volwassen kinderen en we hebben 40 jaar een bakkerij gehad in Merksem, bij Antwerpen. Noem ons gerust gewone Vlamingen, die zich tot voor kort bezig hielden met gewone Vlaamse dingen. Werken, kinderen, familie, tuinieren, dansen, en af en toe eens een reis maken.

In 2008 bracht één van die reizen ons naar Ethiopië, een land dat we min of meer op goed geluk uit een catalogus kozen. De groepsreis had een halte op de markt van Axum, in het noorden van het land. En plots… hingen er twee meisjes aan onze arm.

Straatkinderen zijn alomtegenwoordig in Afrika, in Ethiopië, en op de markt van Axum. Maar deze twee meisjes waren anders. Ze vroegen niets, ze probeerden ons niet ergens heen te lokken. Ze liepen gewoon gezellig een eindje mee. Hun stoffige uiterlijk, hun tot op de draad versleten kleren en hun serieuze blik lieten ons niet los. De volgende dag verlieten we de groep om hen terug te gaan zoeken op de markt in Axum. Het begin van een briefwisseling die zou leiden tot een volgende reis, kennismaking met hun families, het uitbouwen van een vriendenkring in Ethiopië.

Vandaag draait een groot deel van ons leven rond Ethiopië. Elders op deze website kan je lezen wat we er precies doen. We staan open voor alle vragen en suggesties, met of zonder je gift. Lees hier hoe je ons kan helpen te helpen, mocht je dat willen.

Veel groeten,
Peter, Marie-Anne en de kinderen van Axum

1 reactie

Een gedachte over “Wie zijn we?

  1. Moeke

    heel leuk
    hier kom ik regelmatig wel eens kijken;

Laat hier je reactie achter! Als je ons wil contacteren, kijk dan bij "contact" (rechtsboven).

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: