Raar…maar waar!

Ergens in een vorig bericht heb ik geschreven dat het goed was dat ‘onze’ meisjes nu de verdeling van kleren en schoenen op zich namen. Enerzijds om zelf wat op de achtergrond te kunnen blijven en omdat zij beter wisten dan wij wie er echt nood had. Anderzijds omdat ze moeten voelen dat weggeven even leuk is als krijgen. En dat delen de band in de gemeenschap alleen maar versterkt.

We maken een inventaris van al wat we hebben om uit te delen. Er zijn schoenen, zeep, balpennen, speelgoed, schriften, knuffels, t-shirts, rokjes, lange broeken…. Het lijkt wel een echt winkeltje 😉 en wees maar zeker, klanten genoeg!

Eén voor één worden de kinderen van de straat gehaald en binnen gebracht. Kleren en schoenen gaan aan en uit, kiezen en keuren…en voor iedereen is er wel wat. Een autootje, een schrift, een hoedje, een knuffel….alles vindt een nieuwe eigenaar.

Maar dan valt me iets raars op. Ik spreek Netsanet er op aan… ‘Waarom lachen ze niet? Waarom zijn ze zo stil?’ Het antwoord van Netsanet volgt onmiddellijk. ‘Deze kinderen hebben in heel hun leven nog niets gekregen. Het is voor hen de eerste keer dat ze onvoorwaardelijk iets meekrijgen zonder ervoor te moeten trekken en sleuren, ervoor te moeten vechten bijna….  Ze zijn overal teveel, overal een last. En ze verwachten elk moment een vraag om iets te moeten doen, iets terug te moeten geven. Het past niet in hun hoofd dat iemand zomaar met hen deelt. Wees maar zeker dat eens ze hier buiten zijn de vreugde losbarst.’ 

De volgende dag kon je het met je eigen ogen zien. Allemaal dolgelukkige kinderen met nieuwe schoenen en kleren hollend door de straat. Een goed gevoel!

Categorieën: Uncategorized | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Laat hier je reactie achter! Als je ons wil contacteren, kijk dan bij "contact" (rechtsboven).

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: